Monday, October 13, 2008

Promote Buku Baru

Alhamdulillah,pagi tadi aku menerima SMS dari Ustaz Pahrol mengatakan buku terbarunya sudah berada di pasaran.Tajuknya,Dilema Melayu Islam:Kurang Fikir Atau Kurang Zikir?

Aku belum sempat lagi mendapatkannya di pasaran,tapi aku yakin karya Ustaz Pahrol ni biasanya mantap-mantap.Berikut aku nyatakan sedikit sebanyak tentang promo buku tersebut.Jangan lupa dapatkannya di pasaran tau!!!Mengapakah anda mesti baca buku ini ?

1.Menyumbang ke arah penyelesaian dilema Melayu-Islam yang seolah-olah terpaksa memilih sama ada memperjuangkan agama atau bangsa sedangkan Islam & Melayu mampu dimartabatkan secara bersepadu.....


2.Memberi pandangan “di luar kotak” untuk membangunkan ummah dengan mensejajarkan pelaksanaan Fardhu Ain & Fardhu Kifayah, peranan hamba & khalifah, kesepaduan ilmu Naqli & Aqli, berlandaskan kesucian zikir (kebersihan hati) & kekuatan fikir (ketinggian teknologi).

3.Menjelaskan perlaksanaan “berpolitik sebagai satu ibadah” untuk memberi kekuatan baru kepada pemimpin Melayu ke arah pembentukan generasi yang lebih berintegriti & kompetensi sebagai peneraju kepimpinan masa kini.

4.Menangkis obsesi diri & kumpulan menerusi pendekatan perjuangan yang lebih dinamik, pragmatik, praktikal & toleran berasaskan ketulusan memanfaatkan persamaan & ketelusan menguruskan perbezaan.

5.Mengajak bangsa Melayu-Islam berfikir…jika benar sekalipun pintu untuk mewujudkan satu “perkongsian pintar” sudah tertutup, apakah pintu untuk mewujudkan satu bentuk “persaingan sihat” juga turut tertutup?

No comments: