Monday, July 21, 2008

Hari Yang Memenatkan

Alhamdulillah,Ahad lepas Zul berpeluang pi round2 satu KL tu..Actually,niat utama nak pi cari buku Ustaz Pahrol,Satu Rasa Dua Hati..Dah cari kat Bangi,tapi banyak kedai habis stok..Kebetulan plak pagi tu ada Gathering Saujana in the Garden kat KLCC,Zul pun joinla kejap..Hehe..Thanx to Qayyum ngan Siti sebab ajak join..

Zul sampai KLCC around pukul 10.00 pagi..Orang punyala ramai kat KLCC tu,naik rimas pun ada..Sampai je KLCC ,Zul terus pi cari kedai buku Kinokuniya (Betul ke ejaan aku ni..Hehe)..Tapi,terlupa le plak lokasi kedai tu..Dah lama sangat tak pi KLCC..Then,Qayyum SMS cakap ada kat ground floor..Apa lagi,cepat2 la turun dari Tingkat 4 ...Hehe..

After that,terus ke Taman kat depan Masjid As Syakirin tu..Tengok Abang Pyan Saujana dengan Siti dah ada kat situ..Rajin betul budak dua orang tu..Boleh buat calon menantu tu..Gurau je..Ehe..Kitorang buat sesi taaruf,makan-makan kek,bergambar dan buat games kotak beracun..Zul plak kena denda nyanyi lagu Chelsea seba tak ingat tajuk lagu Saujana..Hampeh je..

Program habis dalam pukul 1.15 tengahari..Tengah dok bersiap nak balik tu,nampakla kelibat Ijat ngan member dia..Lambat sangat la pulak kawan aku sorang ni datang..Hehe..Ni antara gambar2 semasa pgrm







Lepas solat,Zul terus pi Kinokuniya..Alhamdulillah,jumpa buku tu..Tapi kat situ xde diskaun..Sp,macam rugi la pulak sebab Zul ada member card MPH Bookstore..So,Zul terus pi MPH kat MidValley..Kecewa sangat2 sebab buku kat situ tinggal 1 je..Tu pun tak boleh beli sebab orang dah tempah..Then,staff kat kaunter tu suruh pi MPH Maluri,katanya ada lagi 4 naskhah kat sana..Zul pun terusla pi MPH Maluri..Rasa macam nak nangis je bila akak kaunter tu cakap buku tu dah habis..So,kena pi Alamanda Putrajaya..Huhu..Dah tak sanggup dah nak jalan..Last2 Zul beli novel Ustaz Zaid Akhtar ngan Fatimah Syarha

Zul SMS Ustaz Pahrol,tanya kat mana senang nak dapat buku tu..Ustaz suruh cari kat Puduraya atau MPH One Utama..Huh,dah xlarat sangat2 nak patah balik..Then,Zul singgah jap kat rumah Mama Zana..Makan2,borak2,then baru Pakcik Jamal hantar LRT station..Sampai rumah dah dekat pukul 11 malam..Mmg penat bangat la..

2 comments:

Iman_Taqwa said...

lupa tajuk lagu ke? haha

asyzsufi said...

alamak..awak dah pandai pakai cap ye zul...yo..yo...hahak..jgn mrh..