Friday, February 8, 2008

Rindunya Nak Menaip...

Alhamdulillah,hari ni dapat jugak ruang masa untuk menaip entry baru kat blog ni..Macam2 perkara baru yang berlaku kpd zul sepanjang bulan lepas..Badan pun dah xberapa sihat..Kafarah dosa..Moga Allah mengampuninya..

Ok,zul nak start citer pasal program pada 27 Januari 2008 yang lalu..Hari tu zul dengan kawan2 dah buat pakatan nak pi tengok show Inteam kat UKM KL..Rasanya dah dekat setahun tak dengar Inteam nyanyi LIVE..Haha..

Kami bertolak dari Bangi dalam pukul 10 lebih..Janji dalam pukul 9.00 pagi..Tapi biasala..Jam Melayu..Hehe..Cnfom lewat sejam jugak..Lewat pun sebab zul jugak..Tido balik lepas Subuh..Sedaq2 dah pukul 9.30 pagi..Mengamuk Ainur jadi batu bersurat tunggu kami..Sori ye Ainur..

Dari Bangi kami pi ambik Fadilah pulak kat UPM Serdang..Sempat jugak me"nension"kan seorang sahabat kami yg xdapat join..Haha..Dia ada exam malam tu,so xdapat join la konvoi kali ni..

Sebelum pi tgk konsert malam tu,kami sempat jugak pi Carefore jap..Punyala ramai orang kat situ..Abang Faizal nak beli barang jap kat situ..Yang lawaknya,zul terlupa kat mana diorang parking kereta..Punyala tawaf satu tingkat cari kereta..Last2 jumpa jugak dengan penuh kepenatan..Lps ni serik dah nak terpisah ngan org kalau pi jalan2..

Dalam pukul 4.00 petang,kami pi ziarah rumah Ikmal jap..Bukan sekadar ziarah je,tapi dapat pengalaman baru makan makanan Jawa.."Nasi ambeng"..Nak tau camner rupa nasi ambeng tu?Tgk gambar kat bawah ni..



Punyala sedap menu ni..Cara nak makan pun quiet interesting..Nasi putih dihidangkan dengan pelbagai jenis lauk dan dimakan secara beramai2 dalam satu bekas..Mmg terasa ukhwah yg kuat bila makan tu..Tengah dok sedap makan,abang Ikmal ngan kak ipar dia pun sampai dengan dua cute baby diorang..Terkejutla kejap dapat jumpa Wardina Saffiyah secara LIVE..Biasa tengok kat TV je..Tapi xdela buat muka excited sangat..Kami pun cover2 la jugak..Hehe..Tapi baby dua org tu mmg cute sangat..Tak ingat plak nama depa..Tapi yg pasti bukan Kaisara la..Hehe



Lps tu kami terus ke UKM KL..Mata dah pula mengantuk sangat dah masa tu sebab dah terlebih makan..Masa kami sampai Inteam baru habis buat sound check..Lps maghrib kami pun memenuhkan dewan..Sahabat2 lain pun mula sampai..Antaranya Ijat ,bazlin,aisyah,yeopmi dan ramai lagi la..Actually zul ada ajak ramai jugak lagi,tapi ramai yang xdapat join..Takpela,mungkin next time ek..







1 comment:

the hazim said...

alhamdulillah..mudahan mudahan kita berjaya.
>banyak gmbr inteam lah,menarik..
nta kawan baik mereka ya...?